sâmbătă, 22 iunie 2013

Cum sa joc la Loto Polonia cu Metoda Fibonacci



Metoda Fibonacci, din punctul de vedere al pariurilor pe numere, reprezinta poate cea mai facila si cea mai probabila modalitate de a obtine castigul, mai ales daca este aplicata pe un singur numar.

Aceasta strategie presupune ca mizele pariurilor sa faca parte (sau sa fie multiplu) din sirul Fibonacci: 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 ...., se observa ca fiecare element al sirului reprezinta suma precedentelor doua.

Aceasta teorie matematica a fost emisa de matematicianul Leonardo Fibonacci (1170 - 1250), foarte interesant fiind faptul ca sirul respectiv are diverse aplicari in natura inconjuratoare si diversele domenii cercetate de om, de la economie si evolutia bursei pana la constructii antice, anatomie, astronomie etc ...

S-a descoperit ca rezultatul impartirii unui numar din sirul Fibonacci la precedentul, cu cat inaintam mai mult in sir, tinde catre valoarea 1,6180, care reprezinta numarul de aur. Se presupune ca formele geometrice  sau imaginile din natura care respecta aceasta proportie (a numarului de aur) sunt cele mai placute si acceptabile perceptiei umane. De exemplu arta constructiei din Grecia antica se baza pe acest principiu.

La o simpla cautare pe Google se pot afla mult mai multe despre acest subiect, foarte interesante fiind imaginile unde se aplica sirul Fibonacci in natura.

Referindu-ne la scopul nostru, sirul Fibonacci este o metoda destul de sigura de a castiga la pariuri pe numere prin simplul fapt ca necesita sume considerabil mai mici decat in cazul metodei Martingale.

Asa ca iata 

Cum pot castiga la Loto Polonia cu Metoda Fibonacci



Simplu: mizele pariurilor reprezinta numere din sirul Fibonacci, sau multiplu de aceste numere, pana cand am un pariu castigator. Aceasta strategie reprezinta practic o particularitate mult mai accesibila a metodei Martingale. Deci se poate pleca de la o miza de 1u (u=unitati) si se pariaza pe acelasi pariu pana cand apare castigul. Aceasta strategie se poate aplica la orice sistem de joc: pe 1 numar, 2, 3, ... , in functie de scopul propus.

Bineinteles ca aici se merita facuta o simulare de joc a metodei Fibonacci, in paralel cu metoda Martingale,  sa vedem ce  diferente apar intre cele doua.

Se pot face niste observatii utile:
   - metoda Fibonacci necesita un buget considerabil mai mic fata de Martingale
   - bugetul necesar mai mic genereaza automat si beneficiu proportional mai mic
   - Martingale-le presupun dublarea mizei, iar Fibonacci presupune miza ca si suma precedentelor doua
   - Fibonacci se potriveste mai bine jucatorilor neexperimentati si nepregatiti sa parieze sume mari
   - aceste strategii nu sunt eficiente (sunt chiar generatoare de pierderi) in cazul in care cota este mai mica de 3 - 3.5
   - ambele necesita multa rabdare si constientizarea faptului ca se pot pierde si sume mari
   - fata de alte strategii cred acestea 2 au o probabilitate mai mare de castig, apeland foarte mult la logica numerelor si nu la hazard.
   - "u" din "Miza(u)" reprezinta unitatile, adica valoarea respectiva poate fi inmultita cu orice valoarea pentru marirea profitului.
   - "Beneficiu final" reprezinta castigul pe care il inregistrez daca am un pariu castigator la pozitia respectiva, calculand si pariurile precedente necastigatoare.
Subliniez faptul ca nu este usor de castigat cu aceste metode, datorita necesitatii sumelor mari de investit, dar sunt atractive datorita obiectivitatii pe care se bazeaza si nu hazardului.
Recomand folosirea metodei Fibonacci, cel putin pentru inceput, si apoi in masura stabilirii si alocarii unui buget decent se poate trece la Martingale.
Astept parerile voastre despre "duetul" Fibonacci-Martinagale si cred ca ar fi interesant de vazut cat de mult se joaca Martingale si cat Fibonacci.
Multumesc si bafta la joc !